252px-Anna_abreu_kansi.jpg

Anna Eira Margarida Mourão de Melo e Abreu (s. 7. helmikuuta 1990 Vantaa) on suomalais-portugalilainen laulaja, joka nousi julkisuuteen vuoden 2007 Idols-kilpailun yhteydessä. Abreu sijoittui kisassa toiseksi. Kyseisen kisan voitti Ari Koivunen.

Abreu selviytyi Idolsin Helsingin teatteriviikonlopusta 24 parhaan joukkoon. Nämä jaettiin kuuteen neljän hengen pienryhmään semifinaaleihin. Omasta semifinaaliryhmästään Abreu äänestettiin jatkoon kaikkiaan 80 prosentilla annetuista äänistä. Suuren suosion siivittämänä hän selvisi loppufinaaliin, joka järjestettiin Helsingin jäähallissa 6. huhtikuuta, ja tulosäänestyksessä hän sijoittui toiseksi 43 prosentin ääniosuudella.

Abreu allekirjoitti levytyssopimuksensa 26. huhtikuuta, ja musiikki on pääosin poppia, jossa on vaikutteita rhythm and bluesista, soulista ja latinosta.[2] Abreun esikoissingle End of Love esiteltiin NRJ-radiokanavalla 26. kesäkuuta ja varsinainen debyyttialbumi ilmestyi 22. elokuuta 2007.[3] Abreun taustayhtyeessä soittaa neljä jäsentä: rummuissa Antti Leminen, kitarassa Sami Niskavaara, koskettimissa Lasse Piirainen ja bassossa Marko Jansson.

Abreu palkittiin Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajien Emma-gaalassa vuoden naissolistin Emmalla maaliskuussa 2008.[4]

Abreu toimii The Simpsons Movie -elokuvan suomenkielisellä ääniraidalla Rod Flandersin äänenä.[5]

Abreu julkaisee toisen albuminsa lokakuussa 2008.

Abreun toisen albumin ensimmäinen single julkaistaan elokuussa 2008.

Abreun isä Paulo on portugalilainen ja äiti Liisa suomalainen. Hänen isänsä asuu Sintrassa, Portugalissa ja Abreu itse Vantaalla äitinsä kanssa. Anna on asunut Portugalissa pienenä, ja käy nykyäänkin siellä lomailemassa ja tapaamassa isäänsä sekä veljeään. Kilpailun aikaan Abreu opiskeli Sibelius-lukiossa ensimmäistä vuotta, ja aloitti keskeytyneen koulunkäyntinsä taas syksystä 2007 toukokuussa käynnistyneen muiden Idols-finalistien kanssa pidettävän Idoleita ja tähtiä -yhteiskiertueen sekä levytyssopimuksen vuoksi.[6] Abreu on katolilainen. Hänellä on neljä vuotta vanhempi veli Emil.

Laulamisen lisäksi Abreun harrastuksiin kuuluu reggaeton-tanssiminen,[7] ja musiikkitaustansa puolesta hän on laulanut yhtyeessä sekä soittanut viulua jo vuosia.[8] Abreu puhuu sekä suomea että portugalia äidinkielenään ja osaa myös englantia, ruotsia ja espanjaa.

Anna muutti äskettäin toisen Idols-kilpailijan (Panu Larnos) kanssa avoliittoon